Първият държавен медицински хеликоптер за спешна помощ по въздуха още не

...
Първият държавен медицински хеликоптер за спешна помощ по въздуха още не
Коментари Харесай

Защо черната кутия на медицинския хеликоптер още е без сертификат?

Първият държавен медицински хеликоптер за незабавна помощ по въздуха още не може да полети по предопределение. Пилотите още не са положили изпит пред производителя, а софтуерът на черната кутия към момента е без документ.

До края на седмицата се чака водачите да бъдат изпитани от италиански инструктор. Започват и подготвителните полети на медиците.

След тяхното образование ще се извърши втори демонстрационен полет с напълно български екипаж. А след него – авиационният оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ще бъде подготвен да прави полети по предопределение.

БТВ скоро сподели, че софтуерът на черната кутия на първата ни въздушна кола за спешна помощ не е сертифициран, тогавашният министър на превоза, а в този момент длъжностен, увери, че лицензирането ще завърши до началото на месец април.

„ Става въпрос за сертификацията на програмен продукт. В момента е в развой сертифицирането и от италианските управляващи, и от производителите. Увериха ни, че в края на март или при започване на април сертификацията ще завърши и ще получим съответния документ за тази компетентност “, сподели в средата на март Георги Гвоздейков.

Днес обаче от министерството на превоза дадоха отговор за bTV, че се чака това да стане доникъде на май.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР